Feketeerdő kuglóf
Feketeerdő kuglóf
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • porcukor - 250 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 250 gramm
    • Rama Vajas Íz a kenéshez - 1 kevés
    • tojás - 5 darab
    • liszt - 200 gramm
    • kakaópor - 50 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • magozott meggy - 100 gramm
    • durvára vágott étcsokoládé - 100 gramm

    A krémhez

    • tejszín - 250 milliliter
    • cukor - 100 gramm
    • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás - 0.5 csomag
    • Rama Vajas Íz - 100 gramm

    A díszítéshez

    • étcsokoládé forgács - 50 gramm
    • meggy - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
    2. A porcukrot kihabosítjuk a puha Rama Vajas Ízzel, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a lisztben elkevert kakaót és sütőport, végül a magozott meggyet és étcsokoládét.
    3. Egy kuglófformát kikenünk Rama Vajas Ízzel, kissé kilisztezzük, majd beletöltjük a masszát. A 160°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.
    4. 2 dl tejszínt és a 10 dkg cukrot egy forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl tejszínben elkevert vaníliaízű pudingporral, és végül kihűtjük. Miután kihűlt, habosra keverjük a Rama Vajas Ízzel. Az így kapott krémet a kuglófunk tetejére kenjük, csokoládéforgáccsal és meggyszemekkel díszítjük.

    Sütéshez