Feltöltve:

Feketeerdő muffin

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

puha Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
cukor15 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás2 darab
liszt20 dekagramm
sütőpor egy csipet só1 csomag
holland kakaópor3 dekagramm
étcsokoládé, gőz felett felolvasztva10 dekagramm
lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt25 dekagramm
tej1.5 dl

A tetejére

csokoládéforgács1 darab
meggy (muffinonként egy-egy)1 pár szem
tejszínhab1 adag

Vaníliás tejszínhabhoz

hideg habtejszín3 dl
habfixáló1 csomag
porcukor2 evőkanál
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat1 teáskanál

Desszertek: Feketeerdő muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

2

Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Keverjük simára, és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet.

3

Végül adjuk hozzá a lehűlt, olvasztott csokoládét, a meggyet és a tejet.
A kész tésztát töltsük muffin sütőformákba illesztett papírkapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.

4

Készítsük el a tejszínhabot gépi habverővel, vagy akár szifonban. Nyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítsük őket egy-egy szem meggyel, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem