Feketeerdő muffin
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor egy csipet só | 1 csomag | |
holland kakaópor | 3 dekagramm | |
étcsokoládé, gőz felett felolvasztva | 10 dekagramm | |
lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt | 25 dekagramm | |
tej | 1.5 dl |
A tetejére
csokoládéforgács | 1 darab | |
---|---|---|
meggy (muffinonként egy-egy) | 1 pár szem | |
tejszínhab | 1 adag |
Vaníliás tejszínhabhoz
hideg habtejszín | 3 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
porcukor | 2 evőkanál | |
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat | 1 teáskanál |
Desszertek: Feketeerdő muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Keverjük simára, és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet.
Végül adjuk hozzá a lehűlt, olvasztott csokoládét, a meggyet és a tejet.
A kész tésztát töltsük muffin sütőformákba illesztett papírkapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.
Készítsük el a tejszínhabot gépi habverővel, vagy akár szifonban. Nyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítsük őket egy-egy szem meggyel, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal.