Feketeerdő muffin
Feketeerdő muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 20 dekagramm
  • sütőpor egy csipet só - 1 csomag
  • holland kakaópor - 3 dekagramm
  • étcsokoládé, gőz felett felolvasztva - 10 dekagramm
  • lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt - 25 dekagramm
  • tej - 1.5 dl

A tetejére

  • csokoládéforgács - 1 darab
  • meggy (muffinonként egy-egy) - 1 pár szem
  • tejszínhab - 1 adag

Vaníliás tejszínhabhoz

  • hideg habtejszín - 3 dl
  • habfixáló - 1 csomag
  • porcukor - 2 evőkanál
  • Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet.
  3. Végül adjuk hozzá a lehűlt, olvasztott csokoládét, a meggyet és a tejet. A kész tésztát töltsük muffin sütőformákba illesztett papírkapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.
  4. Készítsük el a tejszínhabot gépi habverővel, vagy akár szifonban. Nyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítsük őket egy-egy szem meggyel, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal.