Feltöltve:

Feketeerdő tiramisu

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

babpiskóta2 csomag
mascarpone krémsajt500 gramm
habtejszín500 milliliter
habfixáló2 csomag
magozott meggybefőtt1 pohár
csokoládés desszertöntet (hidegen készítendő)1 csomag
tej2 dl
cukor1 kevés
konyakmeggy aroma1 evőkanál
csokoládéreszelék1 darab

Desszertek: Feketeerdő tiramisu a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A hidegen elkészítendő csokoládés desszertöntetet kikeverem 2 dl tejjel, majd hozzákeverem a meggybefőtt leszűrt levét és az 1 evőkanál aromát. Ebben a masszában forgatom meg a babapiskótákat.

2. lépés

A habtejszínt kb. 2-3 percig verem habverővel, majd hozzákeverem a habfixálókat és a mascarpone krémsajtot és édesítem ízlés szerint.

3. lépés

Egy nagy tál aljába elkezdem lerakni a bemártott piskótákat, szórok közé meggyet, majd kenek rá a krémből. Ezután megint jön a babapiskóta, a meggy és a krém. A teteje krém legyen, amit egy pár szem kimaradt meggyel és reszelt csokoládéval díszítek. Érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem