Feltöltve:

Feketeerdő tiramisu

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

babpiskóta2 csomag
mascarpone krémsajt500 gramm
habtejszín500 milliliter
habfixáló2 csomag
magozott meggybefőtt1 pohár
csokoládés desszertöntet (hidegen készítendő)1 csomag
tej2 dl
cukor1 kevés
konyakmeggy aroma1 evőkanál
csokoládéreszelék1 darab

Desszertek: Feketeerdő tiramisu a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1

A hidegen elkészítendő csokoládés desszertöntetet kikeverem 2 dl tejjel, majd hozzákeverem a meggybefőtt leszűrt levét és az 1 evőkanál aromát. Ebben a masszában forgatom meg a babapiskótákat.

2

A habtejszínt kb. 2-3 percig verem habverővel, majd hozzákeverem a habfixálókat és a mascarpone krémsajtot és édesítem ízlés szerint.

3

Egy nagy tál aljába elkezdem lerakni a bemártott piskótákat, szórok közé meggyet, majd kenek rá a krémből. Ezután megint jön a babapiskóta, a meggy és a krém. A teteje krém legyen, amit egy pár szem kimaradt meggyel és reszelt csokoládéval díszítek. Érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem