Feltöltve:

Feketeerdő torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor15 dekagramm
kakaó3 evőkanál
liszt15 dekagramm
tojás6 darab
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
magozott meggybefőtt1 pohár
tejszín400 milliliter
vaníliás cukor2 csomag
habfixáló1 csomag
zselatinfix1 csomag
étcsokoládé1 darab

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojások fehérjéjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A cukrot jól kikeverjük a sárgával, majd a felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabos keverékbe. 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és három lapra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A lé felét összekeverjük a zselatinfixszel és a többi meggyel, majd hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem szilárdul. Ezt tesszük az első lapra. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a második lapra tesszük, valamint ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Készítünk a tetejére továbbá 12 habrózsát is, amire a félretett meggyeket tesszük. Reszelt, vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük a tetejét és az oldalát is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem