Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 15 dekagramm
  • kakaó - 3 evőkanál
  • liszt - 15 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • magozott meggybefőtt - 1 pohár
  • tejszín - 400 milliliter
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • habfixáló - 1 csomag
  • zselatinfix - 1 csomag
  • étcsokoládé - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjéjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A cukrot jól kikeverjük a sárgával, majd a felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabos keverékbe. 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és három lapra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A lé felét összekeverjük a zselatinfixszel és a többi meggyel, majd hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem szilárdul. Ezt tesszük az első lapra. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a második lapra tesszük, valamint ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Készítünk a tetejére továbbá 12 habrózsát is, amire a félretett meggyeket tesszük. Reszelt, vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük a tetejét és az oldalát is.