Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer2 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 dekagramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 18 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • sütőpor - 0.5 csomag

A krémhez

  • hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • tej - 3 dl
  • hideg tejszín - 5 dl
  • habfixáló - 1 csomag
  • meggybefőtt - 1 pohár
  • keményítő (kb. 1 evőkanálnyi) - 1.5 dekagramm
  • vanillincukor - 2 csomag
  • cukor - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A puha Ramát a porcukorral habosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük és a Ramás részbe forgatjuk. Egy kb. 24 cm átmérőjű csatos tortakarikát körbe kibélelünk papírcsíkkal és a masszát egyenletesen elkenjük benne. 170 C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt, levesszük róla a tortakarikát. A meggybefőttet a levével együtt használjuk fel. A keményítőt, a cukrot és egy kis levet simára keverünk, a többit a meggyszemekkel együtt besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. Az előre behűtött tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálót is hozzáadjuk. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kissé felhabosítjuk és végül a tejszínhabot is belekeverjük. A kihűlt tortalapot 2, vagy 3 lapba vágjuk és a vanillinkrém 2/3 részével, valamint a meggytöltelékkel megtöltjük. A felső lapra a vaníliakrémet csöves nyomózsákból kis tüskéknek formázzuk. A torta tetejét meggyszemekkel, kakaóporral és csokoládéval díszíthetjük. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.