Feltöltve:

Feketeerdő torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor (3x3 evőkanál)9 evőkanál
kakaó (3x1 evőkanál)3 evőkanál
liszt (3x3 evőkanál)9 evőkanál
tej6.5 dl
tojás (3x3 db)9 darab
sütőpor háromszor (3x0,5 csomag)1.5 csomag
zselatinfix2 csomag
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
meggybefőtt és annak a leve1 üvegcse
tejszínhabpor, vagy 1 db krémalap5 csomag
cukor1 kevés
szép, egész meggy a díszítéshez20 darab

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval és pár csepp vízzel kemény habbá verem. Utána hozzáadom a tojások sárgáját, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Ezt az adagot háromszor sütöm meg, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt, 180 fokon. A meggylevet a pudingporral sűrű krémmé főzőm. Amikor kész, hozzáadom a kimagozott meggyet, a zselatinfixet és ízlés szerint cukrot (3-4 evőkanál). A tejszínhabhoz a port egy mély tálba teszem és a tejjel kemény habbá verem, majd beleteszem a zselatinfixet. A kihűlt első lapot megkenem a meggyes krémmel, majd tejszínhab, egy kis fahéj annak aki szereti, majd a következő lap, tejszín és így tovább. A tetejére a harmadik lap kerül, a maradék tejszínnel és a félretett meggyszemekkel, valamint csokireszelékkel, vagy szeletelt mandulával díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem