Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor (3x3 evőkanál) - 9 evőkanál
  • kakaó (3x1 evőkanál) - 3 evőkanál
  • liszt (3x3 evőkanál) - 9 evőkanál
  • tej - 6.5 dl
  • tojás (3x3 db) - 9 darab
  • sütőpor háromszor (3x0,5 csomag) - 1.5 csomag
  • zselatinfix - 2 csomag
  • főzős vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • meggybefőtt és annak a leve - 1 üvegcse
  • tejszínhabpor, vagy 1 db krémalap - 5 csomag
  • cukor - 1 kevés
  • szép, egész meggy a díszítéshez - 20 darab

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval és pár csepp vízzel kemény habbá verem. Utána hozzáadom a tojások sárgáját, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Ezt az adagot háromszor sütöm meg, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt, 180 fokon. A meggylevet a pudingporral sűrű krémmé főzőm. Amikor kész, hozzáadom a kimagozott meggyet, a zselatinfixet és ízlés szerint cukrot (3-4 evőkanál). A tejszínhabhoz a port egy mély tálba teszem és a tejjel kemény habbá verem, majd beleteszem a zselatinfixet. A kihűlt első lapot megkenem a meggyes krémmel, majd tejszínhab, egy kis fahéj annak aki szereti, majd a következő lap, tejszín és így tovább. A tetejére a harmadik lap kerül, a maradék tejszínnel és a félretett meggyszemekkel, valamint csokireszelékkel, vagy szeletelt mandulával díszítjük.