Feketeerdő torta
Hozzávalók
A töltelékhez
csokoládé | 5 dekagramm |
---|---|
porcukor | 2 evőkanál |
tejszín | 7.5 dl |
cseresznyepálinka, vagy meggylé | 2 evőkanál |
étkezési keményítő | 3 teáskanál |
meggybefőtt, vagy kb. 45 dkg friss gyümölcs | 1 pohár |
A tésztához
cukor | 20 dekagramm |
---|---|
kakaópor kakaó | 5 dekagramm |
liszt | 15 dekagramm |
Ráma | 2 evőkanál |
tojás | 8 darab |
étkezési keményítő | 5 dekagramm |
Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát nyolc evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a Ramát és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és tizenhat szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk. A kapott három lapot a cseresznyepálinkával, vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggyes massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggyes massza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, a harmadik lappal befedjük és hideg helyre tesszük. A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát. Csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.