Feketeerdő torta
Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához felverem a tojások habját keményre, ezután beleteszem a cukrot (sokan porcukorral készítik én kristálycukrot használok). Ezzel még verem egy kicsit, amikor kemény, belerakom a tojások sárgáját és óvatosan elkeverem, hogy a hab ne törjön össze, majd beleteszem a liszttel elkevert sütőport és a 3 evőkanál kakaóport. Nagy tortaformába öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kész, picit várok még, hogy ne legyen olyan meleg, s csak ezután veszem ki a tortaformából, majd 3 részre vágom. A meggyes töltelékhez a meggyléből egy keveset kiveszek, félreteszek, a többit a pudinggal és a cukorral folyamatosan kevergetve sűrűre fűzöm. Amikor besűrűsödött, lehúzom a tűzről és belekeverem a meggyet, majd hűlni hagyom. A tejszínes töltelékhez felverem a tejszínt 3 evőkanál porcukorral. Még félkemény állapotában belecsurgatok 1 evőkanál feloldott zselatint, (a zselatin nem muszáj mert amúgy is jó keményre lehet felverni a habot a 3 evőkanál porcukorral) és azzal verem keményre. A félretett meggylével meglocsolom az alsó tésztalapot. Erre rákenek egy adagot a meggyes krémből és a tetejére simítok a felvert tejszínhabból is egy adagot. Ezután ráteszem a következő tésztaréteget és ugyanígy járok el. Amikor ez megvan, befedem a harmadik piskótalappal és ezt már csak a tejszínes töltelékkel vonom be. Tetejét tortadarával és meggyszemekkel díszítem.