Feketeerdő torta
Hozzávalók
Piskóta
tojássárgája | 4 darab |
---|---|
víz | 10 evőkanál |
cukor | 15 dekagramm |
kakaó | 5 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
tojásfehérje keményre vert habja | 5 darab |
Zselé
meggybefőtt | 1 pohár |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
cukor | 6 evőkanál |
Ráma | 15 dekagramm |
habtejszín | 0.5 liter |
Bevonás
tejszínhab | 1 darab |
---|---|
csokireszelék | 1 darab |
Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Sütünk egy kakaós piskótát, ez lesz a tésztája. Ezt három részre vágjuk. 1 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk a levét (3 dl) felfőzünk egy vaníliás pudinggal és ezzel a zselével megkenjük a piskótákat. 6 dl tejet felfőzünk 2 vaníliás pudinggal és 6 kanál cukorral. Ha kihűlt, teszünk hozzá 15 dkg Ramát és felverünk fél liter habtejszínt. Összeállítás: piskóta, zselé, puding, meggyszemek és tejszín, majd megint piskóta, zselé, puding, meggy, tejszín és az utolsó réteg, piskóta. Az egész tortát bevonjuk tejszínnel és csokireszeléket teszünk rá. Meggyel díszítjük.