Feltöltve:

Feketeerdő torta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

kakaópor (cukrozott)3 evőkanál
liszt60 dekagramm
vaníliakivonat2 teáskanál
ecet (10 %-os)2 evőkanál
olaj3 dl
víz5 dl
szódabikarbóna2 teáskanál
sütőpor2 teáskanál
barna cukor30 dekagramm

A díszítéshez

szép meggy1 pár szem
csokoládé (tej, vagy ét)1 tábla

A töltelékhez

üveg meggyaroma1 kis
tejszín500 milliliter
étkezési keményítő3 evőkanál
őrölt fahéj1 csipetnyi
porcukor3.5 evőkanál
üveg (kb. 7 dl-es) meggybefőtt1 nagy

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, majd összekeverjük a cukorral és a kakaóporral. A vizet és az olajat, valamint az ecetet egybeöntjük. Belekeverjük a száraz hozzávalókba. A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

2

Az üveg meggyet feltesszük egy edénybe főni 3 kanál étkezési keményítővel és porcukorral. Addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a meggyes aromát, végül kihűtjük a krémet.

3

A tortalapot háromfelé vágjuk. Óvatosan bánjunk a tortalapokkal, mert könnyen törik. A tejszínt kemény habbá verjük. Az első lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd rákenjük a tejszínt. Rárakjuk a második lapot, ezt is megkenjük a meggyes krémmel és a tejszínnel. Végül beborítjuk a harmadik lappal, amit megkenünk tejszínnel és meggyszemekkel, valamint reszelt csokival díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem