Feketeerdő torta
Hozzávalók
A tésztához
kakaópor (cukrozott) | 3 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 60 dekagramm | |
vaníliakivonat | 2 teáskanál | |
ecet (10 %-os) | 2 evőkanál | |
olaj | 3 dl | |
víz | 5 dl | |
szódabikarbóna | 2 teáskanál | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
barna cukor | 30 dekagramm |
A díszítéshez
szép meggy | 1 pár szem | |
---|---|---|
csokoládé (tej, vagy ét) | 1 tábla |
A töltelékhez
üveg meggyaroma | 1 kis | |
---|---|---|
tejszín | 500 milliliter | |
étkezési keményítő | 3 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
porcukor | 3.5 evőkanál | |
üveg (kb. 7 dl-es) meggybefőtt | 1 nagy |
Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, majd összekeverjük a cukorral és a kakaóporral. A vizet és az olajat, valamint az ecetet egybeöntjük. Belekeverjük a száraz hozzávalókba. A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az üveg meggyet feltesszük egy edénybe főni 3 kanál étkezési keményítővel és porcukorral. Addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a meggyes aromát, végül kihűtjük a krémet.
A tortalapot háromfelé vágjuk. Óvatosan bánjunk a tortalapokkal, mert könnyen törik. A tejszínt kemény habbá verjük. Az első lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd rákenjük a tejszínt. Rárakjuk a második lapot, ezt is megkenjük a meggyes krémmel és a tejszínnel. Végül beborítjuk a harmadik lappal, amit megkenünk tejszínnel és meggyszemekkel, valamint reszelt csokival díszítjük.