Feltöltve:

Feketeerdő torta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor6 kávéskanál
liszt4 evőkanál
sütőpor1 csomag
olaj1 dl
kakaópor2 evőkanál

A meggyes töltelékhez

magozott meggybefőtt1 csapott mokkáskanál
meggylé3 dl
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
cukor3 evőkanál
lecsöpögtetett meggy, szeder, málna, eper, stb.1 adag

A tejszínes töltelékhez

tejszínhab0.5 darab
habfixáló2 csomag

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert tojásfehérjét lassan belekeverjük. Kapcsos, kerek formát kikenünk Ramával, kilisztezünk, az oldalát nem. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát kihűlés után 2, vagy 3 részre vágjuk lapokban, attól függ mennyire nőtt meg.

2

A meggylevet a pudingporral, a cukorral és a meggylével sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet és a többi gyümölcsöt. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.

3

Az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd a tejszínes töltelékkel is. Ugyanígy a következő lapokat is megkenjük. Díszítés ízlés és kreativitás szerint. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem