Feltöltve:

Feketeerdő torta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor6 kávéskanál
liszt4 evőkanál
sütőpor1 csomag
olaj1 dl
kakaópor2 evőkanál

A meggyes töltelékhez

magozott meggybefőtt1 csapott mokkáskanál
meggylé3 dl
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
cukor3 evőkanál
lecsöpögtetett meggy, szeder, málna, eper, stb.1 adag

A tejszínes töltelékhez

tejszínhab0.5 darab
habfixáló2 csomag

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert tojásfehérjét lassan belekeverjük. Kapcsos, kerek formát kikenünk Ramával, kilisztezünk, az oldalát nem. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát kihűlés után 2, vagy 3 részre vágjuk lapokban, attól függ mennyire nőtt meg.

2. lépés

A meggylevet a pudingporral, a cukorral és a meggylével sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet és a többi gyümölcsöt. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.

3. lépés

Az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd a tejszínes töltelékkel is. Ugyanígy a következő lapokat is megkenjük. Díszítés ízlés és kreativitás szerint. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem