Feketeerdő torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 6 kávéskanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
olaj | 1 dl | |
kakaópor | 2 evőkanál |
A meggyes töltelékhez
magozott meggybefőtt | 1 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
meggylé | 3 dl | |
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
cukor | 3 evőkanál | |
lecsöpögtetett meggy, szeder, málna, eper, stb. | 1 adag |
A tejszínes töltelékhez
tejszínhab | 0.5 darab | |
---|---|---|
habfixáló | 2 csomag |
Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert tojásfehérjét lassan belekeverjük. Kapcsos, kerek formát kikenünk Ramával, kilisztezünk, az oldalát nem. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát kihűlés után 2, vagy 3 részre vágjuk lapokban, attól függ mennyire nőtt meg.
A meggylevet a pudingporral, a cukorral és a meggylével sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet és a többi gyümölcsöt. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
Az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd a tejszínes töltelékkel is. Ugyanígy a következő lapokat is megkenjük. Díszítés ízlés és kreativitás szerint. Jó étvágyat.