Feltöltve:

Feketeerdő torta

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

kristálycukor6 evőkanál
keserű kakaópor1 evőkanál
liszt5 evőkanál
tojás6 darab

Töltelékhez

magozott meggybefőtt1 pohár
vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor1 csomag
porcukor4 teáskanál
őrölt fahéj1 kevés
citromlé1 darab
habtejszín vagy 250 ml Hulala400 milliliter
habfixáló1 darab
étcsoki a díszítéshez1 kevés

Desszertek: Feketeerdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Elsőként felverjük a fehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk kevergetés mellett a cukrot. Ezután egyesével, szintén kevergetés mellett beleöntjük a tojássárgákat. Ha ez kész, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Lazán elkeverjük a kakaós lisztet és betesszük a piskótát sülni. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ellenőrzésképp tűvel megszúrjuk. Ha nem ragadt rá a tészta, elkészült a piskótánk.

2

A meggy levét beleöntjük egy tálba. Ízesítjük fahéjjal, citrommal. A pudingport kevés meggylével és cukorral csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a többi meggyléhez. Folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Végül a meggyet is beleszórjuk. Néhány szem meggyet tegyünk félre a díszítéshez.

3

A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük. Ha növényi tejszínt használunk, nem szükséges bele habfixáló.

4

A piskótát félbevágjuk. Alulra kenjük a meggyes réteget, rá a hab felét. Rátesszük a piskóta tetejét és arra kenjük a maradék habot. Díszítjük reszelt étcsokoládéval és meggyel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem