Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • keserű kakaópor - 1 evőkanál
    • liszt - 5 evőkanál
    • tojás - 6 darab

    Töltelékhez

    • magozott meggybefőtt - 1 pohár
    • vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor - 1 csomag
    • porcukor - 4 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 kevés
    • citromlé - 1 darab
    • habtejszín vagy 250 ml Hulala - 400 milliliter
    • habfixáló - 1 darab
    • étcsoki a díszítéshez - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Elsőként felverjük a fehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk kevergetés mellett a cukrot. Ezután egyesével, szintén kevergetés mellett beleöntjük a tojássárgákat. Ha ez kész, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Lazán elkeverjük a kakaós lisztet és betesszük a piskótát sülni. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ellenőrzésképp tűvel megszúrjuk. Ha nem ragadt rá a tészta, elkészült a piskótánk.
    2. A meggy levét beleöntjük egy tálba. Ízesítjük fahéjjal, citrommal. A pudingport kevés meggylével és cukorral csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a többi meggyléhez. Folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Végül a meggyet is beleszórjuk. Néhány szem meggyet tegyünk félre a díszítéshez.
    3. A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük. Ha növényi tejszínt használunk, nem szükséges bele habfixáló.
    4. A piskótát félbevágjuk. Alulra kenjük a meggyes réteget, rá a hab felét. Rátesszük a piskóta tetejét és arra kenjük a maradék habot. Díszítjük reszelt étcsokoládéval és meggyel.