Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 6 evőkanál
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 4 evőkanál
  • tojás - 6 darab

Töltelék

  • meggylé - 3 dl
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • cukor - 1 kevés
  • meggy - 20 dekagramm
  • növényi tejszín - 5 dl

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport. A töltelékhez a meggylevet a pudinggal és a cukorral megfőzzük, majd belekeverjük a meggyet. A tejszínt kemény habbá verjük. Összeállítjuk a tortát. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krém felével és valamennyi tejszínhabbal, rátesszük a második lapot, majd ugyanígy teszünk. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát. A tetejét és az oldalát csokiforgáccsal díszítjük.