Feketeerdő torta focilabdás dekorral
Hozzávalók
Tészta
tojás | 10 darab |
---|---|
kristálycukor | 10 evőkanál |
liszt | 6 evőkanál |
kakaópor | 4 evőkanál |
sütőpor | 2 csomag |
Meggyzselé
meggylé, vagy meggyes üdítő | 7 dl |
---|---|
pudingpor (eper, vagy puncs) | 3 csomag |
magozott meggy | 1 pohár |
Tejszínes krém
habtejszín | 1 liter |
---|---|
habfixáló | 1 darab |
Meggylekvár
üveg meggylekvár, vagy dzsem | 1 kis |
---|
Desszertek: Feketeerdő torta focilabdás dekorral a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2 db. piskótalapot sütünk. 5 tojás + 5 ek cukor + 3 ek liszt + 2 ek kakaópor + 1 sütőpor. Ezekkel a hozzávalókkal sütünk 2 kör alakú lapot.
Elkészítjük a meggyzselét. A meggylevet és a pudingot felfőzzük,
majd még melegen belekeverjük a lecsepegtetett meggyeket.
Az egészet hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
Jön az összeállítás. a két tésztalapot félbevágjuk, így négy lapot kapunk. Összeállítás sorrendje: a lapot megkenjük lekvárral, erre tesszük a zselét, majd a tejszínt és egy újabb piskótalapot. Ezt addig folytatjuk amíg el nem fogynak a lapok. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk tejszínhabbal.
Díszítés tetszés szerint.