Feketeribizlis-cseresznyés-pudingos kocka
Feketeribizlis-cseresznyés-pudingos kocka
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • porcukor - 25 dekagramm
    • feketekávé - 1 dl
    • tojássárgája - 5 darab
    • finomliszt - 20 dekagramm
    • darált dió - 10 dekagramm
    • puha Rama - 7 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojásfehérje felvert habja - 5 darab

    A pudinghoz

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • cukor - 7 evőkanál
    • tej - 9 dl

    A tetejére

    • feketeribizli - 15 dekagramm
    • cseresznye - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Először a pudingot főztem meg, majd kihűtöttem.
    2. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a Ramát és azzal is eldolgoztam. Ekkor adtam hozzá a kávét, a diót, a lisztet, a sütőport és géppel simára kevertem. Kézi habverővel beleforgattam a tojáshabot is.
    3. A sütőt előmelegítettem 175 fokra, a tepsit sütőpapírral kibéleltem.
    4. A tésztát elsimítottam a tepsiben, majd a kihűlt pudingot foltokban rákanalaztam, erre pedig elosztottam a leszemezett feketeribizlit és a cseresznyét, majd 35-40 percig sütöttem.