Feltöltve:

Felfalható adventi naptár

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
víz1 dl
méz3 evőkanál
finomliszt60 dekagramm
csipetnyi
porcukor15 dekagramm
tojásfehérje1 darab
kristálycukor10 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
tejcsokoládé10 dekagramm
mézes sütemény fűszerkeverék1 evőkanál

Desszertek: Felfalható adventi naptár a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ha ragadna, egy kevés lisztet adjunk még hozzá. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

2. lépés

Másnap, még mielőtt nekilátunk a sütésnek, kartonpapírból vágjunk, egy kb. 25 cm széles, 45 cm magas fenyőfa formát, amin berajzoljuk azt is, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. Ez az a pillanat, amikor ügyes gyermekeinket is bevonhatjuk a munkába.

3. lépés

A tésztát lisztezett gyúrólapon 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk a sablonon bejelöltek szerint, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és forróra előmelegített sütőben (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 7-8 perc alatt megsütjük

4. lépés

Közben a maradék tésztából különféle, nagyjából 6 cm-es formákat (karácsonyfát, szívet, korongokat, stb.) szaggatunk és egy másik tepsiben ezt is megsütjük.

5. lépés

A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró, és megsült mézeseket megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele.

6. lépés

Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell hagyni.

7. lépés

A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Sütőpapírból hajtogatott habzsákba töltjük és a kis süteményeket 1-től 24-ig megszámozzuk. Amikor a bevonata megszilárdult, egy szép nagy lapos tálon összeállítjuk a fenyőt.

8. lépés

Száraz, hűvös helyen tároljuk és persze közben naponta csemegézünk belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 48"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 44"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 52"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 48"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 25"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem