Feltöltve:

Felfő torta

10
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
méz1 evőkanál
rum1 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

krem

tej1 liter
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája3 darab
liszt2 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Desszertek: Felfő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra, majd tortaformában, sütőpapíron süssük meg mindkettőt 200 fokon, pár perc alatt. Ha megsült, az egyik tésztát annyi részre vágjuk amennyi tortaszeletet szeretnénk kapni. A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet is. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A Ramát keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk, a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük tortaformába, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem