Felfő torta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
méz | 1 evőkanál | |
rum | 1 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
krem
tej | 1 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
liszt | 2 evőkanál | |
növényi tejszín | 5 dl |
Desszertek: Felfő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra, majd tortaformában, sütőpapíron süssük meg mindkettőt 200 fokon, pár perc alatt. Ha megsült, az egyik tésztát annyi részre vágjuk amennyi tortaszeletet szeretnénk kapni. A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet is. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A Ramát keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk, a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük tortaformába, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk.