Felhő szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
rum | 1 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
méz | 1 evőkanál |
A krémhez
tej | 1 liter | |
---|---|---|
liszt | 2 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab | |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Hulala | 0.5 liter |
Desszertek: Felhő szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle. Egyenként kb. 15 perc, 180 fokon.
2
A krémhez a lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat és apránként a tejet, hogy ne legyen csomós.
Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
3
A Hulalát kemény habbá verjük. Az egyik lapra öntjük a sárga krémet, erre jön a Hulala, majd a másik lap.
Porcukorral meghintve tálaljuk.