Felhő szelet
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm |
---|---|
liszt | 25 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
tojás | 1 darab |
tojássárgája | 1 darab |
méz | 1 evőkanál |
rum | 1 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Krémhez
tej | 1 liter |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
liszt | 2 evőkanál |
növényi tejszín | 5 dl |
Desszertek: Felhő szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, osszuk két részre, majd 200 fokon pár perc alatt süssünk belőle 2 lapot. A pudingport keverjük el a liszttel, majd a tojássárgákkal és lassan adjuk hozzá a tejet. Főzzük sűrűre. A Ramát keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük össze a pudingos krémmel. Ezt a krémet kenjük rá az egyik lapra, erre pedig a keményre felvert növényi tejszínt tegyük. A tetejére a másik lapot tesszük, kicsit megnyomkodjuk, egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de nem feltétel. Tetejét porcukorral megszórjuk.