Felhő szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
margarin | 5 dekagramm |
tojás | 1 darab |
tojássárgája | 1 darab |
méz | 1 evőkanál |
rum | 1 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
A vaníliás krémhez
tej | 1 liter |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
margarin | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
liszt | 2 evőkanál |
növényi tejszín | 5 dl |
Desszertek: Felhő szelet a sok
Elkészítés
A tészta elkészítése: a tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre. Nyújtsuk ki kb. 25x35 cm vékonyra, majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni. Krém készítése: a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudjuk szeletelni.