Feltöltve:

Felhő szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
margarin5 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
méz1 evőkanál
rum1 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

A vaníliás krémhez

tej1 liter
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
margarin20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája3 darab
liszt2 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Desszertek: Felhő szelet a sok

Elkészítés

1

A tészta elkészítése: a tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre. Nyújtsuk ki kb. 25x35 cm vékonyra, majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni. Krém készítése: a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudjuk szeletelni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem