Felhő szelet
Desszertek: Felhő szelet a sok
Elkészítés
A tészta elkészítése: 2,5 dl vizet 15 dkg Ramával felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána 6 db tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk nagy gáztepsi hátán. A tepsit megkenjük Ramával és úgy kenjük rá a tésztát.
15 percig ne nyissuk ki a sütőt. Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A krém készítése: 7,5 dl tejben 3 vaníliás pudingot sűrűre főzünk, egy Ramát 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük.
Ezt a krémet az egyik lapra kenjük. Következő lépés: 5 dl tejszínt 2 vanillincukorral habnak felverünk, közben beleteszünk 1 habfixálót és kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a krémre kenjük és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.