Feltöltve:

Felturbózott fatörzs

110
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

ribizli vagy málnalekvár20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája4 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma25 dekagramm
olvasztott étcsoki10 dekagramm
rum1 evőkanál
durvára vágott dió5 dekagramm
mazsola5 dekagramm

Tészta

6 tojásból piskóta, tekercsnek elkészítve1 darab

Desszertek: Felturbózott fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A megsült piskótatekercset (melyet előtte melegen feltekertünk) megkenem megmelegített lekvárral. A cukrot a tojássárgával kikeverem, majd gőzön besűrítem és utána kihűtöm. A Ramát magában, majd vaníliás cukorral keverem habosra. Ezután az olvasztott csokit engedem bele, majd a kihűlt tojáskrémet lassan keverem hozzá, végül a rumot is belekeverem. A krém 2/3-át a piskótára kenem, és a dióval és az áztatott mazsolával megszórom. Szorosan feltekerem, és megkenem a maradék krémmel. Villával meghúzgálom a fa erezetét, majd dióval, vagy mandulával díszíthetem. Behűtve lehet szeletelni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem