Feltöltve:

Fenséges kalács

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
finom rum
mediterrán mix

A kelt tésztához

finomliszt70 dekagramm
Ráma12 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
Dr. Oetker Instant Élesztő2 dekagramm
tojássárgája3 darab
rum0.5 dl
tej2 dl
citrom reszelt héja1 darab
1 dekagramm

A piskótához

tojás3 darab
kristálycukor12.5 dekagramm
finomliszt12.5 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

A diós rátéthez

Ráma3 dekagramm
tej1 dl
darált dió60 dekagramm
tojás2 darab
kristálycukor20 dekagramm
tejföl2 dl
citrom leve0.5 darab
citrom reszelt héja1 darab

A túrós rátét

citrom reszelt héja1 darab
túró1 kilogramm
tejföl2.5 dl
kristálycukor10 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás1 darab

Desszertek: Fenséges kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét a cukor felével habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és óvatosan hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, majd a fehérjehabot. A masszát Ramával kikent, liszttel beszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig sütjük. A kelt tésztához az élesztőt elkeverjük 1/2 dl langyos, cukros tejjel, hozzáadunk egy csipet sót, lisztet és hagyjuk feljönni. A Ramát, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a tejet, a sót, a rumot, a reszelt citromhéjat, a cukorral kikevert tojássárgákat és bedagasztjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. A diós rátéthez a darált diót leforrázzuk a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tojások sárgáját, az olvasztott Ramát, a rumot, a reszelt citrom héját, a citrom levét és a két tojásfehérje kemény felvert habját, majd óvatosan összekeverjük. A túrós rátéthez minden hozzávalót összekeverünk. A kelt tésztát két részre osztjuk; az egyik legyen kisebb, ez lesz a fedőlap. A tészta nagyobb részét lisztezett felületen sodrófa segítségével a tepsi nagyságára nyújtjuk és belefektetjük a Ramával kikent tepsibe úgy, hogy az oldalakra is kerüljön tészta. A tésztára kenjük a diós rátét felét és erre rásimítjuk a túrós rátét felét. A masszára fektetjük a piskótatésztát, rákenjük a maradék diós rátétet, ill. erre kenjük a túrós rátét maradékát. A tölteléket befedjük a kinyújtott kelt tészta maradékával. A kelt tészta széleit összenyomkodjuk. A tetejét megszurkáljuk és hagyjuk még egy kicsit kelni. Előmelegített sütőben 180 °C-on 1 órát sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem