Ferdinánd csiga
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
finomliszt | 30 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 8 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
instant élesztő | 2 dekagramm |
Desszertek: Ferdinánd csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt. Tésztát megdagasztjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A kelt tésztát tégla alakúra nyújtjuk és megkenjük a rátéttel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, amelyeket Ramával kikent tepsibe fektetünk. Hagyjuk, hogy még egyszer megkeljen.
Előremelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Kivesszük, meglocsoljuk a forró tejjel, amelyhez hozzákevertük a cukrot és még 10 percig sütjük.
Melegen vagy hidegen is egyaránt kínálhatjuk.