Feltöltve:

Ferdinánd tekercs

150
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
Ráma10 dekagramm
kristálycukor14 dekagramm

A tésztához

Ráma8 dekagramm
Dr. Oetker Instant Élesztő2 dekagramm
tej2 dl
kristálycukor2 csapott evőkanál
1 csipetnyi
finomliszt, a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet40 dekagramm
tojássárgája3 darab

A locsoláshoz

Főzőtejszín2 dl
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
kristálycukor1.5 evőkanál

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
kristálycukor2.5 evőkanál

A körbekenéshez

Ráma4 dekagramm

Desszertek: Ferdinánd tekercs a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk és meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A cukrot és a sót beleszórjuk, majd tálba töltjük, majd a liszttel, a tojások sárgájával, valamint az olvasztott Ramával közepesen kemény tésztává gyúrjuk, dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

2

A töltelékhez a Ramát először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra.

3

A megkelt tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk, a cukros Ramával egyenletesen megkenjük. Ezután felcsavarjuk, majd belisztezett késsel kb. 3 centi vastagon felszeleteljük.

4

Egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Ramával jól kikenünk, cukorral vastagon behintünk. A tésztatekercseket olvasztott Ramával vékonyan körbekenjük, nem túl szorosan a formába fektetjük. Langyos helyen 30 percen át kelesztjük, majd előmelegített sütőben, az alsó rácson (az alja készül el nehezebben), jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 20 percig sütjük.

5

Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk és további kb. 22 percig sütjük, közben a locsolást még egyszer megismételjük.

6

A vége felé, ha a teteje túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk, de az is jó, ha a süteményt végig a sütő alsó rácsán sütjük.

7

A sütőből kivéve 5 perc után, még forrón tálra borítjuk, mert ha kihűlt, nem jön ki a cukormáz miatt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem