Finn áfonyás pite
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
nádcukor | 1 dl | |
liszt | 3 dl | |
sütőpor | 1 púpos evőkanál | |
tojás | 1 darab |
A krémhez
áfonya | 27 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 2 dl | |
cukor | 1 dl | |
vaníliaőrlemény | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab |
Desszertek: Finn áfonyás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához összekeverem fehéredésig a Ramát és a nádcukrot. Ha ez megvan, hozzáadom a lisztet, sütőport és a tojást. Egy piteformát Ramával kikenek, majd liszttel beszórok és a tésztát belenyomkodom. 175 C°-on előmelegített sütőben elősütöm a tésztát. Amíg sül, addig el lehet készíteni a tölteléket. A tejfölt, cukrot, vaníliaőrleményt és tojást egyszerűen csak összekeverem, majd miután az elősütött formára rátettem az áfonyákat, ráöntöm és készre sütöm, ameddig kap egy kellemes barna színt.