Finom aprósütemény
Finom aprósütemény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • margarin - 10 dekagramm
  • tojás - 4 egész
  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • szalakáli - 1 teáskanál
  • citrom leve - 1 darab
  • tojásfehérje - 1 darab

Díszítés

  • csokoládédara - 1 darab
  • vágott mandula - 1 kevés
  • dió - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojásokat a margarinnal jól elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a szalakálit, a citrom levet és a lisztet, majd az egészet jól összegyúrjuk. A tésztát félujjnyi vékonyra kinyújtjuk és különféle formákra szaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük és díszítjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Lehet tölteni lekvárral ha kettőt összeragasztunk.