Feltöltve:

Finom darázsfészek

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

szilvadzsem

Tészta

tojássárgája2 darab
liszt60 dekagramm
élesztő3 dekagramm
olaj2 evőkanál
1 csipetnyi
cukor1 evőkanál
tej (ha szükséges)1 kevés

Töltelék

vaníliás cukorral ízesített tej2 dl
Ráma10 dekagramm
darált dió és 10 dkg porcukor keveréke10 dekagramm

Desszertek: Finom darázsfészek a sok Darázsfészek recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott Ramát felével, meghintjük cukros dióval, és összesodorjuk. Éles késsel 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így kapott csigákat Ramával megkent tepsiben, szorosan egymás mellé fektetjük. Megöntözzük a maradék Ramával és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még. Mikor majdnem kész, forró vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem