Finom gesztenyés, tejszínes szelet
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 30 dekagramm | |
víz | 10 evőkanál | |
darált dió | 10 dekagramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab |
Töltelékhez
tej | 2.5 dl | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
gesztenyemassza | 1 csomag | |
rumaroma | 1 darab |
Tetejére
tejszínhab | 2 csomag | |
---|---|---|
habfixáló | 3 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
reszelt csoki | 1 adag |
Desszertek: Finom gesztenyés, tejszínes szelet a sok
Elkészítés
1
A tojássárgát a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje felvert habját, majd megsütjük. A lisztet a tejjel felfőzzük, a Ramát a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémet, a gesztenyét és a rumaromát. A krémet a tésztára kenjük. Közben felverjük a tejszínt a vaníliával és a habfixálóval, majd a krém tetejére kenjük. Tetejére reszelt csokoládét tehetünk.