Finom habos szelet
Hozzávalók
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
darált dió | 16 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
zsemlemorzsa | 2 dekagramm | |
meggylikőr | 1 kávéskanál | |
meggylekvár | 1 darab | |
kimagozott meggy | 1 pár szem |
A kávékrémhez
tojássárgája | 8 darab | |
---|---|---|
feketekávé | 2 evőkanál | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Finom habos szelet a sok
Elkészítés
Felverjük a tojásfehérjéket, és beleteszünk 15 dkg darált diót, porcukrot, zsemlemorzsát, meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a cukrot és a vaníliás cukrot folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a Ramát, és kikeverjük. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, kávékrémmel megtöltjük, végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét, valamint az oldalait szintén bekenjük krémmel. Meghintjük a maradék darált dióval, és meggydarabokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.