Finom kifli
Hozzávalók
A tetejére
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
szezámmag, sajt vagy köménymag | 1 kevés | |
Ráma | 25 dekagramm |
A tésztához
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
cukor | 1 evőkanál | |
élesztő | 5 dekagramm | |
liszt | 1 kilogramm | |
só | 1 púpos evőkanál | |
tojássárgája | 2 darab | |
étolaj | 1.5 dl |
Desszertek: Finom kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
5 dkg élesztőt 1 evőkanál cukorral 2,5 dl tejben felfuttatunk. 1 kg lisztet egy bő evőkanál sóval elkeverünk, hozzátesszük a 2 tojássárgát, a 1,5 dl étolajat, az élesztős tejet és még 2,5 dl tejet, tehát összesen fél liter tej kell hozzá. Gyorsan összeállítjuk és 6 cipót formázok belőle.
2
Begyújtjuk a sütőt ( 200-210 C°). Vékonyra nyújtjuk a cipót és nyolcadokra vágjuk. Feltekerjük kifliformára és a sütőlapra készítjük. 20 percig még várakoztatjuk őket, addig a maradék tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal, sajttal vagy köménnyel megszórjuk. Apró kockára vágjuk a 25 dkg Ramát. Ezeket rárakosgatjuk a kiflikre és betoljuk a sütőbe.