Feltöltve:

Finom mandulatorta

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab
finomliszt1 darab

A tésztához

tisztított mandulabél20 dekagramm
tojás8 darab
kristálycukor12 dekagramm
finomliszt3 dekagramm

A krémhez

tej2.5 dl
tojássárgája4 darab
finomliszt1 púpos evőkanál
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
rum1 evőkanál
erős feketekávé1 evőkanál

A karamellhez

kristálycukor9 evőkanál
víz3 evőkanál

Az oldalára és a tetejére

vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)10 dekagramm

Desszertek: Finom mandulatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához való mandulát egy serpenyőben szárazon, közepes tűzön kevergetve megpirítjuk. Ha kihűlt, megőröljük. Közben mérjük, a tésztába pontosan 14 dkg kell belőle, a többit egészben elropogtathatjuk.

2. lépés

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a mandulát és a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele. Egy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, majd egy 24 cm átmérőjű tortakarikát rányomunk. Így ott marad a helye, aminek a formájára elkenegetjük a tészta egynegyedét. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.10 perc alatt megsütjük.

3. lépés

Még melegen leemeljük a tepsiről. Ugyanígy még 3 lapot sütünk, majd hűlni hagyjuk. A kevésbé gyakorlottak sütőpapíron süssék a tésztát, így még biztosabb, hogy nem ragad le.

4. lépés

A karamellhez a cukrot a vízzel együtt egy serpenyőbe töltjük és világosbarnára karamellizáljuk. Három tésztalapot vékonyan bevonunk vele. Ez a művelet komoly gyakorlatot igényel, mert a karamell pillanatok alatt megköt. A legjobb három részletben elkészíteni, igaz, így tovább tart.

5. lépés

A krémhez a tejet a tojások sárgájával, a liszttel és a kétféle cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában keverjük habosra. Apránként hozzáadjuk a főzött krémet, majd felét a rummal, a többit a kávéval ízesítjük.

6. lépés

A tésztalapokat a kétféle krémmel váltakozva megtöltjük, a tetejére az a lap kerüljön, amelyiken nincs karamell. A torta oldalát és tetejét a maradék krémmel bevonjuk.

7. lépés

Hűtőszekrényben 1 órán át dermesztjük. A vékony lapocskákra vágott mandulát egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk. Ha kihűlt, egyenletesen a torta oldalára és tetejére nyomkodjuk. Egy éjjelen át dermesztjük, hogy az íze összeérjen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem