Feltöltve:

Finom mandulatorta

180
Nehéz
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt3 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
tojás8 darab
tisztított mandulabél20 dekagramm

A krémhez

erős feketekávé1 evőkanál
rum1 evőkanál
porcukor20 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
tojássárgája4 darab
finomliszt1 púpos evőkanál
tej2.5 dl
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál

A karamellhez

víz3 evőkanál
kristálycukor9 evőkanál

Az oldalára és a tetejére

vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)10 dekagramm

Desszertek: Finom mandulatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához való mandulát serpenyőben szárazon, közepes tűzön kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, megőröljük. Közben megmérjük, a tésztába pontosan 14 dkg kell belőle, a többit egészben elropogtathatjuk.

2

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a mandulát és a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele.

3

Egy tepsit Rama Vajassal kikenünk, kilisztezünk, majd egy 24 cm átmérőjű tortakarikát rányomunk. Így ott marad a helye, aminek a formájára elkenegetjük a tészta egynegyedét. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180C, légkeveréses sütőben 165C) kb.10 perc alatt megsütjük és még melegen leemeljük a tepsiről. Ugyanígy még 3 lapot sütünk, majd hűlni hagyjuk.

4

A karamellhez a cukrot a vízzel együtt serpenyőbe töltjük és világosbarnára karamellizáljuk. Három tésztalapot vékonyan bevonunk vele. Ez a művelet komoly gyakorlatot igényel, mert a karamell pillanatok alatt megdermed. A legjobb három részletben elkészíteni, igaz, így tovább tart.

5

A krémhez a tejet a tojások sárgájával, a liszttel és a vaníliás cukorral krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk. A Rama Vajast először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már hideg, főzött krémet kikeverjük, a cukros Rama Vajast apránként hozzáadjuk. A felét a rummal, a többit a kávéval ízesítjük.

6

A tésztalapokat a kétféle krémmel váltakozva megtöltjük, a tetejére az a lap kerüljön, amelyiken nincs karamell. A torta oldalát és tetejét a maradék krémmel bevonjuk. Hűtőszekrényben 1 órán át dermesztjük. A vékony lapocskákra vágott mandulát serpenyőben világosbarnára pirítjuk. Ha kihűlt, egyenletesen a torta oldalára és tetejére nyomkodjuk. Egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben dermesztjük, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem