Finom rétes Emyke módra
Hozzávalók
A tésztához
réteslap (50 dkg) | 1 csomag | |
---|---|---|
tejföl | 4 dl | |
gomba | 30 dekagramm | |
csirkemell (vékony csíkokra vágva) | 20 dekagramm | |
reszelt sajt | 30 dekagramm | |
bors | 1 kevés | |
ételízesítő | 1 kevés | |
spenót | 70 dekagramm |
Desszertek: Finom rétes Emyke módra a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
A csomag réteslapot szétosztjuk háromfelé úgy, hogy 5 réteslapból lesz és három adagra lesz szükségünk. Egy öt darabos lapot megkenünk tejföllel, megsózzuk, ételízesítővel megszórjuk és borsozzuk. A tisztított és szeletelt gombát rátesszük, reszelt sajtot szórunk rá és a vékony csíkokra vágott nyers csirkemellet a szélébe tesszük, majd feltekerjük.
Mind a három adagot így készítjük el, de lehet variálni is, mert még a spenótot is bele lehet tenni, úgy is finom.
A tetejét megkenjük tojással, pici olajat locsolunk rá és mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben 150-180 fokon fél óráig sütjük.
Ha megsült, fél órát pihentetjük és csak azután szeleteljük fel. Nagyon finom és laktató.