Finom rétes Emyke módra
Finom rétes Emyke módra
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • réteslap (50 dkg) - 1 csomag
    • tejföl - 4 dl
    • gomba - 30 dekagramm
    • csirkemell (vékony csíkokra vágva) - 20 dekagramm
    • reszelt sajt - 30 dekagramm
    • bors - 1 kevés
    • ételízesítő - 1 kevés
    • spenót - 70 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A csomag réteslapot szétosztjuk háromfelé úgy, hogy 5 réteslapból lesz és három adagra lesz szükségünk. Egy öt darabos lapot megkenünk tejföllel, megsózzuk, ételízesítővel megszórjuk és borsozzuk. A tisztított és szeletelt gombát rátesszük, reszelt sajtot szórunk rá és a vékony csíkokra vágott nyers csirkemellet a szélébe tesszük, majd feltekerjük.
    2. Mind a három adagot így készítjük el, de lehet variálni is, mert még a spenótot is bele lehet tenni, úgy is finom.
    3. A tetejét megkenjük tojással, pici olajat locsolunk rá és mehet a sütőbe. Előmelegített sütőben 150-180 fokon fél óráig sütjük.
    4. Ha megsült, fél órát pihentetjük és csak azután szeleteljük fel. Nagyon finom és laktató.