Feltöltve:

Finom habos szelet

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojásfehérje8 darab
darált dió16 dekagramm
porcukor20 dekagramm
zsemlemorzsa2 dekagramm
meggylikőr1 kávéskanál
meggylekvár1 darab
kimagozott meggy1 pár szem

A kávékrémhez

tojássárgája8 darab
feketekávé2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Felverjük a tojásfehérjéket, és beleteszünk 15 dkg darált diót, porcukrot, zsemlemorzsát, meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a cukrot és a vaníliás cukrot folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a Ramát, és kikeverjük. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, kávékrémmel megtöltjük, végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét, valamint az oldalait szintén bekenjük krémmel. Meghintjük a maradék darált dióval, és meggydarabokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem