Flamingó szelet
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 4 evőkanál | |
zsír vagy sütőmargarin | 1 evőkanál | |
tojás | 1 egész | |
szalalkáli | 1 dekagramm | |
császárkörte aroma | 1 üvegcse | |
tej | 1 dl |
Krémhez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tej | 5 dl | |
liszt | 6 evőkanál |
Desszertek: Flamingó szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és három lapot nyújtunk belőle. Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk, kilisztezünk és a lapokat külön-külön megsütjük. A krémet elkészítjük. A Ramát a porcukorral jó habosra kikeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A lisztet a tejjel krémmé főzzük. Mikor kihűlt, a Ramás krémmel összekeverjük és a már kisült lapokat megkenjük. A tészta tetejét porcukrozzuk. Másnap szeletelhető.