Flódni
Flódni
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • fehérbor - 1 dl
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csipetnyi
    • só - 1 csipetnyi

    A kenéshez

    • szilvalekvár - 20 dekagramm
    • tojás - 1 darab

    A mák töltelékhez

    • darált mák - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • mazsola - 5 dekagramm
    • fehérbor - 1.5 dl

    A dió töltelékhez

    • darált dió - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • fehérbor - 1.5 dl
    • mazsola - 5 dekagramm

    Az alma töltelékhez

    • alma - 80 dekagramm
    • méz - 2 evőkanál
    • őrölt fahéj - 0.5 kávéskanál
    • őrölt szegfűszeg - 0.5 kávéskanál
    • citrom leve és reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A Rama-t elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzávalójával közepesen kemény tésztát gyúrunk. Minimum fél órára félretesszük pihenni a hűtőszekrénybe.
    2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket. Az almatöltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a mézet, a fél citrom levét, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
    3. A mák töltelékhez a fehérborban feloldjuk a porcukrot, hozzáadjuk a mazsolát, majd a mákot és jól elkeverjük.
    4. A diótöltelékhez ugyanúgy járunk el, mint a mák töltelék esetében. A fehérborban feloldjuk a porcukrot, hozzáadjuk a mazsolát, végén a dióval jól összekeverjük.
    5. Ezután a tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, 20x25 cm-es téglalapra nyújtjuk mindegyiket, majd a sütemény összeállításakor megkenünk minden réteget szilvalekvárral.
    6. Az első lapra dió tölteléket tesszük, ezután ráfektetjük a következő kinyújtott tésztát. A lekvárral való lekenés után, a máktölteléket elterítjük rajta, újabb tészta következik, majd ezt is lekenjük lekvárral.
    7. Legfelső rétegként az almatöltelék kerül, ezt beborítjuk a negyedik kinyújtott tésztával, lekenjük tojással, villával mintát húzunk rá, megszurkáljuk. Kb. fél óra alatt,180 fokon készre sütjük.

    Sütéshez