A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük és a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A diótölteléket is így készítjük. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, majd egy lábasban megpároljuk. A tűzről levéve a mézzel, vagy a cukorral és a morzsával összedolgozzuk, majd a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A háromféle töltelékkel a palacsintákat megtöltjük, a végeiket levágjuk. Egy csomag réteslapot megnedvesített konyharuhán egymásra terítünk úgy, hogy közben a lapokat egy kevés olajjal meglocsoljuk, morzsával megszórjuk, erre azért van szükség, hogy a lapok ne tapadjanak össze. Felénk eső oldalára egy csíkban lerakunk 3 diós palacsintát, mögéjük 3 mákos, a tetejükre az almásak kerülnek. Ezután a rétest a konyharuha segítségével ügyesen feltekerjük. Megolajozott tepsibe tesszük és egy kevés olajjal megkenjük. Ugyanígy készítjük el a következő rúd rétest is. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 190 fokon, (légkeveréses sütőben 170 fokon), kb. 15-20 percig sütjük. Vaníliamártással tálaljuk.