Feltöltve:

Florentin

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
tejszín1 dl
finomliszt2 evőkanál
mandula pehely12 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
étcsokoládés tortabevonó20 dekagramm
kockára vágott cukrozott narancshéj6 dekagramm
kockára vágott cukrozott citromhéj6 dekagramm

Desszertek: Florentin a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A mandulaszeleteket, a cukrozott narancs- és citromhéj darabokat, a cukrot, a Ramát és a tejszínt egy tálba tesszük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 3. percig főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd az edényt levesszük a tűzről.

2. lépés

A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. Két teáskanál segítségével mandula-halmocskákat formázunk a sütőlapon, tetejüket egy kissé lelapítjuk. 225 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 5 percig sütjük. A süteményeket a sütés után rögtön egy kb. 6 cm átmérőjű gyűrűvel, vagy kanállal kerekre formázzuk.

3. lépés

A süteményeket a sütőlapról a sütőpapírral együtt lehúzzuk és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

4. lépés

A tortabevonót feldaraboljuk, forró vízfürdőn felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd ismét felmelegítjük és simára keverjük. A florentin alsó felét bekenjük a bevonóval és száradni hagyjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem