Florentin
Florentin
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • finomliszt - 2 evőkanál
  • mandula pehely - 12 dekagramm
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • étcsokoládés tortabevonó - 20 dekagramm
  • kockára vágott cukrozott narancshéj - 6 dekagramm
  • kockára vágott cukrozott citromhéj - 6 dekagramm

Elkészítés:

  1. A mandulaszeleteket, a cukrozott narancs- és citromhéj darabokat, a cukrot, a Ramát és a tejszínt egy tálba tesszük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 3. percig főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd az edényt levesszük a tűzről.
  2. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. Két teáskanál segítségével mandula-halmocskákat formázunk a sütőlapon, tetejüket egy kissé lelapítjuk. 225 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 5 percig sütjük. A süteményeket a sütés után rögtön egy kb. 6 cm átmérőjű gyűrűvel, vagy kanállal kerekre formázzuk.
  3. A süteményeket a sütőlapról a sütőpapírral együtt lehúzzuk és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
  4. A tortabevonót feldaraboljuk, forró vízfürdőn felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd ismét felmelegítjük és simára keverjük. A florentin alsó felét bekenjük a bevonóval és száradni hagyjuk.