Flóri, grillázs szelet
Hozzávalók
cukor (2x20 dkg) | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
darált dió, esetleg mogyoróval vegyítve | 20 dekagramm | |
ostyalapok | 1 darab |
Desszertek: Flóri, grillázs szelet a sok
Elkészítés
1
Először 20 dkg cukrot, 4 tojássárgát és a Ramát sűrűre főzzük. Majd a másik 20 dkg cukrot megpirítjuk , hogy a cukor folyós legyen, ezután beleteszünk 20 dkg vágott, vagy darált diót, én darálttal készítem. A két masszát még forrón összekeverjük, vigyázzunk nehogy leforrázzuk magunkat a forró karamellás dióval. Ezt a tölteléket még melegen a nápolyi lapra (ostya) kenjük, gyorsan dolgozzunk vele, ne hagyjuk kihűlni, mert akkor nem ragad össze egymással a két ostyalap. Ha kihűlt, felszeleteljük. Ha gondoljuk, akkor a töltött ostyát csokimázzal is bevonhatjuk.