foci torta
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 12 evőkanál | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 6 evőkanál | |
víz | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Csokis krémhez
csoki | 1 tábla | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 2 dl | |
cukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 1 kocka |
Cukormázhoz
porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
mandulaaroma | 1 üvegcse | |
tojásfehérje | 1 darab |
Desszertek: foci torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához elkészítjük a tésztát a tojásokat ketté vesszük ,majd a sárgát a fele cukorral kikeverjük meg a vaníliás cukorral ,a sütőporral majd a tojáshabot felverjük egy csipet sóval és a maradék cukorral majd a tojás sárgás részhez adunk vizet majd egy kevés habot és a lisztel kikeverjük szép simára ha kész akkor beleforgatjuk a maradék tojáshabot ,de ezt már óvatosan ne törjük szét ,a kész masszát sütőbe toljuk és megsütjük.
A krémet elkészítjük közben míg sül a piskóta :
A pudingport kikeverjük a pudingporral és feltesszük főni majd a csokit is beletördeljük szépen felolvad benne majd
végül a cukrot és amíg besűrűsödik keverjük. HA kész hagyjuk egy kicsit hűlni majd belekeverjük a margarint.
Cukormáz: a tojás fehérjét kikavarjuk a porcukorral elveszünk belőle a vonalaknak fehér maradjon, a többit beszínezzük a mandula aromával .
A lapot kettévágjuk és megtöltjük a csoki krémmel maradjon a tetejére is majd a tetején lévő krémet szépen lesimítjuk és a cukormázat rákenjük kanállal .majd hagyjuk száradni hűtőben nem egyszerre rakjuk rá
majd díszítjük a fehér vonalakkal.
És kapuval marcipán figurákkal esetleg .