foci torta
foci torta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 12 evőkanál
    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • víz - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Csokis krémhez

    • csoki - 1 tábla
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 2 dl
    • cukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 1 kocka

    Cukormázhoz

    • porcukor - 30 dekagramm
    • mandulaaroma - 1 üvegcse
    • tojásfehérje - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A piskótához elkészítjük a tésztát a tojásokat ketté vesszük ,majd a sárgát a fele cukorral kikeverjük meg a vaníliás cukorral ,a sütőporral majd a tojáshabot felverjük egy csipet sóval és a maradék cukorral majd a tojás sárgás részhez adunk vizet majd egy kevés habot és a lisztel kikeverjük szép simára ha kész akkor beleforgatjuk a maradék tojáshabot ,de ezt már óvatosan ne törjük szét ,a kész masszát sütőbe toljuk és megsütjük.
    2. A krémet elkészítjük közben míg sül a piskóta : A pudingport kikeverjük a pudingporral és feltesszük főni majd a csokit is beletördeljük szépen felolvad benne majd végül a cukrot és amíg besűrűsödik keverjük. HA kész hagyjuk egy kicsit hűlni majd belekeverjük a margarint.
    3. Cukormáz: a tojás fehérjét kikavarjuk a porcukorral elveszünk belőle a vonalaknak fehér maradjon, a többit beszínezzük a mandula aromával .A lapot kettévágjuk és megtöltjük a csoki krémmel maradjon a tetejére is majd a tetején lévő krémet szépen lesimítjuk és a cukormázat rákenjük kanállal .majd hagyjuk száradni hűtőben nem egyszerre rakjuk rá majd díszítjük a fehér vonalakkal. És kapuval marcipán figurákkal esetleg .