Focipálya torta
Hozzávalók
A krémhez
habfixáló por | 2 csomag | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
cukor | 4 evőkanál | |
tejszín | 4 dl | |
tej | 4 dl | |
vaníliás puding | 2 csomag |
A cukormázhoz
porcukor lassan adagolva | 20 dekagramm | |
---|---|---|
étkezési keményítő | 1 teáskanál | |
tojásfehérje keményre vert habja | 1 darab |
A díszítő krémhez
kókuszreszelék | 1 csomag | |
---|---|---|
zöld ételfesték | 1 üvegcse | |
tejszín | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm |
A piskótához
tojás | 9 darab | |
---|---|---|
víz | 9 evőkanál | |
liszt | 18 csapott evőkanál | |
cukor | 18 csapott evőkanál |
Desszertek: Focipálya torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskóta összetevőiből 3 piskóta lapot sütök.
A pudingot a tejjel felfőzöm, és kihűtve a habfixáló porral felvert tejszínhez keverem.
A díszítőkrém hozzávalóit simára keverem, majd zöld ételfestékkel beszínezem.
A piskóta lapok közé kenem a vaniliás krémet, és bevonom a margarinkrémmel a tésztát.
A zöldre színezett kókuszreszelékkel kanál fonákjának segítségével bevonom a torta oldalát.
A színezett marcipánnal bevonom a torta tetejét, széleit színezett margarinkrémmel díszítem.
Cukormáz: a tojásfehérjét a keményítővel felverem, és közben adagolom a porcukrot. Nem biztos, hogy kell az összes porcukor, csak fél sűrű kell legyen.
Cukormázzal berajzolom a pálya vonalait, és ráhelyezem a bábukat, melyeket margarinkrémmel ragasztok a marcipánhoz.