Focipálya torta csokisan
Focipálya torta csokisan
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 12 evőkanál
    • liszt - 12 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • víz - 1 dl
    • kakaópor - 3 evőkanál

    A krémhez

    • csoki puding - 3 csomag
    • tej - 1.3 liter
    • keserű kakaópor - 2 evőkanál
    • cukor - 12 evőkanál
    • tejszínhab - 0.5 dl

    Elkészítés:

    1. A 6 tojásból piskótát készítek. Először a tojásokat keverem fel mixergéppel, majd 12 evőkanál cukrot teszek bele, és ezzel is jól felverem, majd 3 evőkanál kakaóport és 12 evőkanál lisztet hozzáadva szintén elkeverem. Végül az 1 dl vizet és az 1 csomag sütőport jól belekeverem. 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütöm.
    2. A krém: 0,5 dl tejszínhabot felverek mixergéppel, és rövid időre hűtőbe teszem. 3 csomag csoki pudingot 1,3 l tejjel elkészítek. Teszek bele 2 kanál kakaóport és ízlés szerint kb. 8-12 kanál cukrot. Ha teljesen kihűlt, összekeverem a tejszínhabbal. Annyi tejszínhabot hagyok meg fehéren, amennyivel megrajzolom a pálya részeit és az oldalát is bevonhatom vele.
    3. A tortát kettévágom és megtöltöm a tejszínes, csokipudingos krémmel. Ráhelyezem a másik lapot, és a tetejét is bevonom vele. Ha nem elég sötét színű, akkor még tehetünk bele kakaóport. Szépen elsimítom a tetejét, majd tejszínhabbal megrajzolom a focipályát.